Griep symptomen

Griep kent veel verschillende symptomen en het hoeft niet per se zo te zijn dat u last heeft van al deze symptomen. Veel voorkomende griep symptomen zijn

Koorts
Koorts is vaak één van de eerste griep symptomen waar men last van heeft op het moment dat griep de kop op steekt. Koorts is een reactie van het lichaam op de ziekte, het betekent dat het lichaam bezig is met het bestrijden van het griepvirus.

Hoofdpijn
Hoofdpijn is vaak ook één van de eerste symptomen van griep en houdt vaak een aantal dagen aan. Mocht de hoofdpijn te erg worden kunnen pijnstillers de pijn verzachten.

Spierpijn
Spierpijn bij griep komt vaak voor en is mogelijk op vrijwel elke plek in het lichaam. De spierpijn wordt veroorzaakt doordat afweerstoffen die het lichaam aanmaakt tegen het griepvirus zich ophopen op die plek. Het is dus eigenlijk een goed iets met het nadeel dat u er last van ondervind.

Vermoeidheid
Bij een stevige griep komt het (met name de eerste dagen) veel voor dat u alleen maar plat ligt de hele dag. Dit komt omdat de combinatie van de symptomen (koorts, spierpijn, hoofdpijn) en het tegengaan van de griep door het lichaam ervoor zorgt dat dit veel energie kost. Dagenlang op bed liggen als u griep heeft is dus ook niet vreemd.

Rillingen
Koorts wordt ook wel verhoging genoemd. Dit omdat de lichaamstemperatuur hoger dan normaal is. Tijdens het opwarmen van de lichaamstemperatuur kunt u te maken hebben met rillingen, zweetbuien en trillingen.

Hoesten / keelpijn
Omdat griep een infectie aan de luchtwegen is, is dit griep symptoom vaak onvermijdelijk. Door het vele hoesten zal de keelpijn vaak alleen maar erger worden. Het gebruik van keelsnoepjes of thee met honing drinken kan de pijn verzachten. Andere warme dranken buiten thee om kunnen ook helpen. Ook drop kan helpen. Door op drop te zuigen houdt je de keel vochtig en verzacht zo de pijn.

Neusverkoudheid (snotneus / loopneus)
Een erg vervelend symptoom van griep maar niet per se de meest erge. Als uw neus verstopt zit kan het helpen om te stomen boven heet water. Hierdoor komt de neus vaak weer vrij, dit is wel zo prettig bij het ademen. Ook neusspray kan helpen.

Slap / lusteloos / lamlendig gevoel
Doordat griep een behoorlijke aanslag op uw lichaam is voelt u zich vaak slap en lusteloos. Dit gevoel kan zelfs na de griep nog een tijdje aanhouden omdat uw lichaam nog aan het aansterken / herstellen is. Volgens onderzoeken helpt een stukje lopen tegen dit gevoel door de frisse lucht en het daglicht. Al is het voor stellen dat dit moeilijk is als u het nog flink onder de leden heeft.

Gewrichtspijn
Last van gewrichtspijn is een vervelend griep symptoom en hier is eigenlijk niet veel aan te doen behalve pijnstillers nemen en warmte opzoeken. Een warm bad of hittelamp kan wonderen doen.