Weerstand verhogen

Je weerstand verhogen is erg verstandig. Niet alleen omdat je je een stuk beter zult voelen met een goede weerstand maar ook omdat je veel minder vatbaar bent voor ziektes zoals griep. Je weerstand is je eerste verdediging tegen virussen, bacillen en bacteriën die een ziekte of aandoening kunnen veroorzaken. Voorkomen is altijd beter dan genezen dus een hoge weerstand is erg verstandig om voor te zorgen. Je kan merken dat je een lage weerstand hebt aan het feit dat je bijvoorbeeld snel verkouden bent, een koortslip krijgt, barstjes in je lip hebt en in het algemeen gauw ziektes zoals griep oppikt. Je weerstand verhogen kan in dit geval een hoop ellende besparen. Maar hoe doe je dat? Manieren om je weerstand te verhogen zijn

Gezonde voeding
Weerstand verhogen kan bijna niet zonder hier aan te denken, dit spreekt misschien voor zich maar weinig mensen doen dit. Het eten van gezonde voeding is niet alleen een goede manier om af te vallen en fit te blijven maar het verhoogt ook de weerstand. Elke dag de juiste combinatie van groente, fruit, vis, melk en water kan een groot verschil maken in uw vatbaarheid voor ziektes als griep. Probeer dus op uw voeding te letten!

Voldoende beweging
Beweging is een goede manier om de weerstand te verhogen want zweten is ook een manier voor het lichaam om afvalstoffen te lozen. Ga dus af en toe eens een stukje lopen, fietsen of zwemmen, dit is niet alleen goed voor uw conditie en fysieke gesteldheid maar het verhoogt ook nog eens de weerstand. Verder is sporten ook een goede manier om uw gedachten te verzetten, het is een mooie manier om even te ontstressen.

Voldoende rust (slaap)
Een slechte nachtrust zal op de lange termijn ook effect op uw weerstand hebben. Een uitgeruste lichaam en geest kan een stuk meer hebben. Zorg dus dat u niet structureel te korte rustperiodes heeft.

Voldoende frisse lucht
Uw slaapkamer en huis regelmatig luchten en zelf ook voldoende naar buiten gaan voor frisse lucht is goed voor uw weerstand.

Water drinken
Weerstand verhogen is ook het afvoeren van afvalstoffen. Water drinken zorgt dat afvalstoffen in uw lichaam sneller wordt afgebroken. Thee (wat voor een groot deel uit water bestaat) is natuurlijk ook prima. Probeer tussen de 1 en 2 liter water per dag binnen te drinken.

Niet teveel stressen
Stress wordt vaak onderschat door mensen maar stress is best een grote factor als het om uw weerstand gaan. Gestreste mensen hebben een lagere weerstand en zijn vatbaarder voor ziektes. Ontspan dus regelmatig door even een momentje voor uw zelf te hebben. Een goede manier om te ontstressen is sporten!

Hygiënisch leven
Was regelmatig uw handen met zeep, dit zorgt ervoor dat de bacillen en bacteriën waar uw ongetwijfeld mee in aanraking komt minder vat op u hebben.