Heerst er griep?

heerst er griepHeerst er griep? Men spreekt vaak over dat er ‘griep heerst’ op het moment dat vele mensen last hebben van griep of griepverschijnselen. Vaak is het zo dat in bepaalde periodes van het jaar veel mensen griep hebben. In sommige gevallen wordt er zelfs gesproken over een epidemie. Een griepepidemie is als in een korte tijd er veel mensen besmet raken met griep. In cijfers uitgedrukt: als  meer dan 51 mensen op de 100.000 mensen griep heeft is er sprake van een griepepidemie.

Periodes griep

Griep is vaak in bepaalde periodes dominant ten opzichte van de rest van het jaar. De periodes waarin griep het meest voorkomt is vaak in de winter, tussen de herft en de winter, en tussen de winter en het voorjaar. Dit is waarschijnlijk het geval omdat mensen in deze periodes een verminderde weerstand hebben. Ook overleven virussen langer in koude temperaturen dan in warmere temperaturen. Ook is er natuurlijk een sneeuwbaleffect omdat mensen elkaar aansteken. Dus hoe meer mensen griep krijgen hoe meer het wordt verspreid.

Meer…

Wilt u meer weten over de griep, bijvoorbeeld de verschillende soorten griep die er bestaan of wat u kunt doen indien u zelf of een ander in uw omgeving griep heeft. Bekijk dan een van onderstaande pagina’s voor informatie over de betreffende onderwerpen.

Mocht u nog aanvullende vragen hebben kunt u altijd contact opnemen via ons contact formulier en zullen wij uw vraag zo spoedig mogelijk in behandeling nemen en de testen op de website betreffende uw vraag ook aanvullen.